INFORMATIE

Hoe ziet een les eruit?

Wat kosten de lessen?

€ 62,50   per maand

Dit bedrag wordt aan het begin van de maand van uw rekening afgeschreven. Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus is de school gesloten en wordt er niet geïncasseerd. Verder volgen we de schoolvakanties. U kunt die terugvinden in het programma.


Op welke momenten kun je les volgen?

Ochtend:
Dinsdag en zaterdag    9.30 - 12.00 uur
Middag:
Donderdag en vrijdag    15.00 - 17.30 uur
Avond:
Dinsdag en woensdag    19.30 - 22.00 uur


Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Iedereen. Beginner of gevorderd, jong of oud. Voor de één zijn schilderlessen een moment om creatief bezig te zijn, voor de ander het moment om de techniek achter het realistisch schilderen te leren begrijpen. Wat uw reden ook mag zijn, u bent van harte welkom om uw talent bij de schilderschool verder te ontwikkelen!

Responsive image

Waar is de school gevestigd?

Het lokaal van Schilderschool Rob de Reus is gevestigd in het nog werkende gemaal Meldijk, een monumentaal gebouw aan de Meldijk 54 in Uitgeest.


Hoe kan ik me inschrijven?

Via telefoon:    06-53770070    of via email:    info@robdereus.nl


Waar werk ik mee?

U werkt tijdens de les met eigen materiaal. U leert hier het beste uit te halen en de techniek te beheersen. Mocht u nog geen materialen hebben dan is het ook mogelijk de eerste lessen te werken met materialen uit het atelier om zodoende eerst een goed beeld te krijgen van wat u het beste kunt aanschaffen. Klik hier voor de materialenpagina!

Responsive image

Van wie krijg ik les?

Van Rob de Reus, een schilder met meer dan dertig jaar ervaring. Rob: "Het overbrengen van mijn passie en vakkennis geeft mij inspiratie tot het verder uitdiepen van technieken binnen de schilderkunst. Ik ben een echte realist maar ik vind symboliek ook heel belangrijk. Deze twee componenten breng ik samen in mijn werk. Dat maakt het voor mij van betekenis". Werk van Rob is te vinden op www.robdereus.nl

Responsive image

Wat gebeurt er met afvalwater?

Werken met olie-en acrylverf zorgt voor afval. Als schilderschool voelen we ons verantwoordelijk hiervoor. Zo recyclen we acrylverf-afvalwater naar nieuwe grondstoffen. De acrylaten worden met behulp van coaguleermiddel uit het afvalwater gefilterd, gedroogd en met onder andere lijnolie vermengd tot bijvoorbeeld modelleerpasta.

Responsive image

Hoe ziet de werkplek eruit?

De schilderschool is uitgerust met een krachtig afzuigsysteem dat de lucht in het lokaal afzuigt en direct door het dak wegblaast. Hiermee worden vluchtige stoffen zoals de verdunners van olieverf continu afgevoerd. Dat zorgt voor een goede luchtkwaliteit en een prettige plek om te werken. Daarnaast wordt de ruimte met speciale apparatuur gefilterd door middel van UV licht. De tafels staan 1,5 meter uit elkaar.

Responsive image

Kun je ook stage lopen bij de schilderschool?

Jazeker! De school is een erkend leerbedrijf en biedt stageplaatsen voor MBO en HBO. Maak een mooie CV, mail hem naar  info@robdereus.nl  en ontdek wat voor jou de mogelijkheden zijn!

Responsive image